Företagsflytt – Verksamhetsflytt - Kontorsflytt Stockholm –

Att flytta kontor kan ofta leda till en förbättring för företaget. När det gäller kontorsflytt är det dock viktigt att allt sker på ett säkert och välorganiserat sätt, enligt branschens alla regler. Flytten kräver både tid och resurser vilket gör att många företag väljer att anlita en flyttfirma för jobbet. 


Vi har lång erfarenhet av att hjälpa företag och erbjuder kontorsflytt med garanti. Kontakta oss idag för en offert!

 

Med vår hjälp blir kontorsflytten lättare än någonsin

Varför inte göra kontorsflytten lättare genom att anlita en professionell flyttfirma? Vi på Flytt-Experten hjälper er med hela kontorsflytten från start till slut eller anpassar oss till den hjälp som ni är i behov utav. Vi flyttar ert kontor runt i hela sverige och i Europa.

 

Maximal flexibilitet anpassad efter era arbetsrutiner

Genom att anlita vår flyttfirma kan du vara säker på välplanerad och organiserad logistik där vi är vana vid att vara flexibla och anpassa oss efter era arbetsrutiner. Kontorsflytt och företagsflytt kan även ske som en intern verksamhetsflytt, som vi givetvis enkelt ordnar med korrekt utrustning.

 

Fackmannamässiga kontorsflyttar

Vi utför fackmannamässiga kontorsflyttar samt övriga företagsflyttar i Sverige och till utlandet. Vid verksamhetsflyttar utför vi lastning, transport och lossning. Vår flyttfirma är känd för god övergripande struktur och effektiv samordning.

Begär offert

Trygg och effektiv kontorsflytt i Stockholm

Företag som ska flytta kommer i de allra flesta fall behöva ta hjälp av en flyttfirma. Det är det effektivaste sättet att få till en så smidig företagsflytt som möjligt och slippa onödiga och kostsamma avbrott i verksamheten. Ta hjälp av oss med din kontorsflytt i Stockholm – vi kommer att se till att ditt företag snabbt kan vara på plats i nya lokaler och komma igång med den dagliga verksamheten.


När ett företag anlitar oss så kan alla känna sig trygga i att vi har kvalitetscertifierad personal, relevanta försäkringar och trafiktillstånd samt fordon som är anpassade till större transporter.

 

Lång erfarenhet av kontorsflyttar

Vi har lång erfarenhet av kontorsflytt i hela Stockholm med omnejd. En stor fördel med att anlita oss är att vi är med under hela processen – från planering tills att hela kontoret har flyttat in på den nya adressen. I detta kan vi även inkludera tjänster som att koppla upp datorutrustning, montera möbler och flyttstädning. Hör av er till oss så lägger vi upp en kontorsflytt helt efter era behov.

 

Kontorsflytt Stockholm – därför ska ni anlita oss

  • Vi har lång erfarenhet av att flytta alla typer av företag.
  • Våra tjänster är prisvärda men vi slarvar aldrig med kvaliteten.
  • Vår personal arbetar med bra villkor och är har relevant kompetens inom sina område.
  • Vi transporterar från A till B i Stockholm och hela Sverige.

Flexibla flyttexperter

Vi har erfarenhet av att flytta kontor av olika storlekar – från ett par kontorsplatser till flera tusen medarbetare. Vi kan få logistiken att fungera så att den ska störa så lite som möjligt för både företagsledning och personal. 


Om ditt företag anlitar oss för en kontorsflytt får ni full tillgång till våra resurser – från vår erfarna personal som packar, flyttar och monterar, magasinering och de packmaterial som behövs. Allt är tydligt angett på avtalet – inga obehagliga överraskningar.

 

Flytt med kundens trygghet i fokus

Hos oss kan alla företag känna sig trygga i samband med en flytt. Vi vet precis hur man ska packa och transportera möbler och andra saker för att arbetet ska bli effektivt och tryggt genomfört. Allt kommer att komma fram oskadat till den nya adressen.

 

Kontorsflytt Stockholm – checklista

En kontorsflytt tar alltid sin tid. Att flytta från en arbetsplats kräver helt enkelt en hel del förberedelser. Om förberedelserna görs i god tid så kommer flytten garanterat att bli effektivare. Genom att följa vår checklista kommer din kontorsflytt att flyta på betydligt bättre.

 

1. Utse en person som ansvarig för flytten

Genom att utse en flyttansvarig så kommer processen att bli enklare. Skriv in i kalendern när det är flyttdags och informera alla berörda om datumet. Anställda, hyresvärdar och samarbetspartners, arkitekter kan vara exempel på detta. I många fall kan det dessutom vara aktuellt med en flyttbesiktning.

 

2. Boka flytthjälp

Vi rekommenderar att ni anlitar oss, då kommer din kontorsflytt garanterat att flyta på bra. Om du ändå väljer att ta hand om flytten på egen hand så gäller det att boka in släpvagnar och flyttbilar i god tid. Kom ihåg att en kontorsflytt är ett stort projekt, många på företaget lär få ställa upp om ni väljer att sköta det själva.

 

3. Börja rensa i god tid

Det tar nästan alltid längre tid än man tror att gå igenom alla utrymmen i en företagslokal. Därför är det viktigt att vara ute i god tid. Börja gärna med att rensa ut i förråden, det påverkar inte verksamheten så mycket plus att det är bra att få ordning på förråden i god tid.

 

4. Ordna med larm, telefoni, bredband och andra abonnemang

Se över de befintliga avtal som är knutna till verksamheten. Utgå från verksamhetens behov och krav från myndigheter. Saker som kan behöva uppdateras inför flytten är säkerhet, system, nätverk och abonnemang. Även avtal och försäkringar kan behöva ses över.

 

5. Beställ möbler och inredning

Kommer det att behövas nytt möblemang till det nya kontoret. Vid sidan av skrivbord, kontorsstolar och allt annat till arbetsplatserna  så kan det även behövas möbler och annan inredning till andra utrymmen. Reception, besöksytor, konferensrum, kök är ytor som är viktiga för vardagen på ett kontor och bör ställas i ordning så snabbt som möjligt.

 

I samband med detta kan det också vara bra att se över fikasituationen, en ny kaffeautomat eller ett fruktabonnemang är alltid uppskattat på kontoret.

 

6. Uppdatera tryckmaterial

Informations- och kommunikationsmaterial kan vara bra att ändra med den nya adressen i god tid. Tryck upp nya och uppdaterade visitkort, skyltar, brevpapper och mycket annat. Viktigt att snabbt få ut information om firman vid en flytt.

 

7. Dags att packa

Nu är det dags för det mest tidsödande och ansträngande med en kontorsflytt – själva packningen. 

  • Packa i riktiga flyttkartonger som du kan låna av oss. Vi avråder bestämt från banankartonger och andra varianter man kan få i handeln, de är inte av samma kvalitet som kartonger som är avsedda för ändamålet.
  • Märk upp alla kartonger med en tydlig struktur, helst på alla sidor också. En planritning är bra att använda där alla rum och arbetsplatser är tydligt uppmärkta. Uppmärkningen av kartongerna kan sedan göras utifrån denna planritning och dess benämningar på de olika arbetsplatserna på kontoret.
  • Undvik att packa kartongerna för tungt. Ett bra sätt är att använda 50/50-metoden. Vid behov finns det även kartonger som är anpassade för tyngre föremål som böcker. Det finns även specialframtagna kartonger för exempelvis tavlor och kläder.
  • Mattor rullas lämpligen ihop inför flytten och knyts ihop med ett lättare snöre. Likadant gör du med sladdar. Plocka ned hyllor och annat löst och bind ihop dem. Skruva loss alla glödlampor och bunta ihop gardinstänger och andra avlånga föremål med snöre.

8. Avvakta med belysningen

Det är inte lätt att sköta flyttbestyren i mörker. Därför är det nödvändigt att planera för vilken belysning som bör sitta kvar in i det sista på det gamla kontoret och vilka lampor som måste vara på plats direkt i de nya lokalerna.

 

9. Adressändring

Ändra adress och uppdatera eventuella posthanteringsavtal. Se till att i god tid informera externa kontakter om den nya adressen.

 

Dags att flytta till nytt kontor? Klicka på knappen nedan för att begära offert.

Begär offert

Kontakta oss 

Telefon: 0155219090

Begär offert

Vill du läsa mer om våra andra tjänster?

Här hittar du mer information om företagsflytt, magasinering och personaluthyrning. Har du några frågor är det bara att kontakta oss.