Utlandsflytt – Vi hjälper dig att flytta utomlands! 

Oroa dig inte - med oss blir flytten utomlands mycket smidigare!

När du flyttar utomlands är det mycket att tänka på, men det behöver inte vara speciellt komplicerat om du har valt en bra samarbetspartner. Flytt-Experten är en erfaren och pålitlig flyttfirma vid utlandsflytt. Vi har stor expertis och flyttar tryggt och effektivt ditt bohag utomlands. Vi ger dig möjlighet att koncentrera dig på det roligaste och viktigaste, sedan tar vi hand om resten – allt från att packa dina ägodelar till att leverera ditt bohag till din nya adress i ditt nya land.

 

Vi har tillstånden som krävs för en giltig utlandsflytt

 

Vid utlandsflytt har vi alla tillstånd som krävs för att utföra en internationell flytt. Vi har stor erfarenhet av flyttningar inom Europa och Öst. Vår flyttfirma utför utlandsflytt direkt från din gamla adress till din nya. Eftersom vi inte har några omlastningar kan du känna dig trygg med att ditt gods inte skadas. Vårt arbete innebär ett stort ingrepp i vardagslivet. Därför uppträder vi alltid med stor respekt och i samråd med familjen, för att förstå era behov och för att noggrant hantera era ägodelar.

 

Vi utför flyttningen med minsta möjliga miljöpåverkan.

 

Vi är affärsmässiga i alla lägen.

 

Vi följer allmänna flyttbestämmelser och innehar samtliga tillstånd som krävs.

Begär offert

Utlandsflytt Stockholm – mer information

Det gäller att planera och förbereda sig ordentligt inför en utlandsflytt – detta gäller oavsett om du ska bo utomlands en längre eller kortare period. Bland det viktigaste och svåraste är att bestämma vad du ska ta med dig till det nya landet och hur du ska få med alla sakerna. Vid en lång flytt är det nödvändigt att kontakta en flyttfirma som hjälper dig. På det sättet får du med dig allt du behöver i säkert förvar. 

 

Saker att tänka på innan utlandsflytten

Vid sidan av att bestämma hur du ska göra med din nuvarande bostad och vad du vill ta med dig i flytten finns det en hel del annat som bör ordnas innan flyttlasset avgår. Här bjuder vi på sju starka tips om vad du bör tänka på när du flyttar utomlands. Har du några frågor så är du välkommen att kontakta oss på Flytt-experten – vi finns alltid här för att hjälpa våra kunder på livets väg.

 1. Avsluta hemförsäkring och se redan i ett tidigt skede till att du har en försäkring som gäller i ditt nya hemland. Hur detta bör läggas upp kan variera beroende på varför du flyttar, om du ska studera eller jobba eller något annat.
 2. Glöm inte att avsluta abonnemang som gas, el, telefon, internet, kabel-TV och streamingtjänster som är knutna till Sverige.
 3. Gör adressändring och ange en särskild adress i Sverige dit posten eftersänds i ett år. En familjemedlem, släkting eller vän kanske kan ta hand om din post under den perioden.
 4. Ska du bo utomlands i mer än ett år? Då måste du fylla i en blankett från Skatteverket, “flyttning till utlandet”. Du måste dessutom kontakta Försäkringskassan och meddela att du ska flytta.
 5. Har du räkningar i Sverige som ska betalas även i fortsättningen? Kontrollera att alla går att betala via internetbank. Om inte det fungerar med alla räkningar så kan du skriva en fullmakt så att dina föräldrar eller syskon kan hjälpa dig att betala räkningarna.
 6. Det är bra att alltid ha tillgång till en kostnadsfri mejltänst, som gmail eller outlook.
 7. Kolla upp hur länge ditt pass gäller i god tid innan flytten. När du ska få visum i ett annat land måste passet i många fall gälla sex månader efter hemresa, därför är det viktigt att kontrollera detta. 

Boka flyttfirma i god tid

Vid utlandsflytt är det viktigt att boka flytthjälp i god tid. En tumregel är att boka minst fyra veckor innan flyttdatum. Under högsäsongen för utlandsflyttar, som oftast är på sommaren, är det bra att vara ännu tidigare ute, eftersom vissa veckor bokas upp väldigt tidigt. 


Om något dyker upp under flytten som du inte har kunnat meddela oss så gör vi allt vi kan för att lösa den uppkomna situationen och se till att det blir så bra som möjligt för dig. 

 

Om du väljer att packa bohaget själv

Om du väljer att packa dina saker själv finns det en hel del saker som är bra att tänka på. Det är viktigt att du packar allt som går i kartonger eftersom det gör arbetet mycket enklare för oss. Dessutom minskar risken att något ska gå sönder. Som kund har du en skyldighet att upplysa flyttfirman om sådant som har betydelse för flytten, exempelvis om det finns något som kan störa flyttarbetet. Det är också viktigt att börja packa i god tid, det tar ofta längre tid än man tror vid utlandsflytt.

 

Detta bör vara med i beställningen

När du beställer en utlandsflytt bör dessa punkter inkluderas:

 • Ny bostadsort och destination.
 • Önskat datum för flytten.
 • Antal kvadratmeter och rum.
 • Hur många våningar nya bostaden har och om det finns hiss.
 • Storlek på förrådsutrymmen.
 • Hjälp att packa och bära.
 • Flyttkartonger och annat emballage.
 • Magasinering.
 • Parkeringsmöjligheter utanför bostaden.

Vi förenklar din utlandsflytt

För att en utlandsflytt ska fungera som det är tänkt är en noggrann planering A och O. Vi har vi lång erfarenhet av att skicka gods och bohag utomlands och ser till att flytten sker på ett tryggt och effektivt sätt helt enligt kundens önskemål. Vi är alltid försiktiga och respektfulla med folks ägodelar, utan att för den sakens skull bli långsamma och ineffektiva. Om du hör av dig till oss så skräddarsyr vi din lösning oavsett om du ska flytta inom Europa eller någon annanstans i världen. 

 

Flytt i en globaliserad värld

Ju mer globaliserad världen blir, desto fler vågar sig på att prova lyckan i ett annat land. Att bo utomlands en period eller att flytta permanent är inget ovanligt numera. Allt fler är nyfikna på hur livet ter sig utomlands och vad som erbjuds i andra länder. Förr var det en stor och krånglig process då det var svårt att hitta firmor med erfarenhet av dessa stora flyttprojekt. Men vi sköter årligen ett flertal flyttar och vet det mesta om processen. 

 

Utlandsflytt till annat EU-land

Som medborgare i EU har du rätt att bo, jobba eller söka jobb, studera eller leva som pensionär var du vill i upp till tre månader utan att registrera dig. Om du flyttar mer permanent behöver du dock registrera dig. EU:s officiella webbplats har den information du behöver om flytt inom unionen.

 

Flytta inom Norden

 

Norge

Som svensk är Norge och Danmark vanligast som flyttmål bland de nordiska länderna. Många svenskar väljer att flytta till Norge för jobbmöjligheterna. Och som medborgare i Sverige får du flytta till Norge utan att ansöka om uppehållstillstånd. Ska du däremot bo där längre än sex månader behöver du anmäla din inflyttning hos ett lokalt skattekontor. Du blir då folkbokförd i Norge och får ett norskt födelsenummer. Detta ska alla i familjen göra.

 

Danmark

Till Danmark är det inte heller krångligt för svenskar att flytta eller börja jobba. Det behövs Inga ansökningshandlingar, men precis som för Norge så behöver du anmäla din flytt till landet för att bli folkbokförd. Detta gäller om du ska vistas i landet mer än i sex månader. Vill du veta mer om att flytta inom Norden så är sajten Nordiskt samarbete en mycket bra källa för information. 

 

Utlandsflytt Stockholm – så packar du

Packning inför en utlandsflytt skiljer sig egentligen inte så mycket mot en vanlig flytt inrikes. Allt ska packas i kartonger och så mycket som möjligt bör demonteras för att inget ska ta skada. 

 

Mjuka och tåliga ägodelar 

Sängkläder, kläder, mattor, gardiner och andra saker av tyg och mjuka material packas i sopsäckar och som försluts noggrant.

 

Förvaring

Töm all förvaring och tejpa igen alla dörrar med maskeringstejp. Alla glashyllor och hyllplan demonteras. Böcker ska packas upp till hälften i kartonger för att inte bli för tunga. Fyll upp kartongerna med lättare gods.

 

Tavlor och speglar

Tavlor och speglar som får plats i kartonger packas bäst nerställda. Slarva absolut inte med att slå in ömtåligt gods, exempelvis glas och porslin, i tidningspapper. När du sedan packar ner det i flyttkartongerna bör håligheter fyllas upp med mer papper eller mjukt tyg så att inget av godset flyttas under transporten. 

 

Möbler
Möbler med löstagbara ben bör demonteras för att inte skadas och för att frigöra mer plats under transporten. Även soffor och bord monteras lämpligen så mycket som möjligt.

 

Lampor och armaturer
Även lampor och andra armaturer bär demonteras så gott det går. Kristallkronor lindas in i lakan eller annat tyg för att de inte ska gå sönder och för att inget ska försvinna.

 

Magasinering
När utlandsflytten är begränsad tidsmässigt är det smart och smidigt att magasinera delar av eller hela sitt bohag. Vi kan ta hand om ditt bohag under tiden.

 

Vi kan erbjuda trygg och säker magasinering under kort eller lång tid. Vår noggranna och erfarna personal ser till att dina ägodelar får ett säkert skydd mot skadedjur och damm. Godset står säkert förvarat med larmat och kameraövervakning i varmförråd på vårt inhägnat område.

 

Välkommen att kontakta oss om om du drömmer om ett nytt liv utomlands – vi är ledande inom utlandsflytt i Stockholm.

Begär offert

Vill du läsa mer om våra andra tjänster?

Här hittar du mer information om företagsflytt, magasinering och personaluthyrning. Har du några frågor är det bara att kontakta oss.

Läs mer här