Familj sitter med flyttlådor inför flytt

Allt du behöver tänka på vid flytt

Grattis – ett nytt boende väntar på dig! Men innan det är dags att flytta in i din nya bostad måste du flytta ut från din gamla. Vi har flyttat privata bohag och kontor sedan 1990. Med vår expertis och erfarenhet kommer flytten gå snabbt och smidigt. Här kommer våra bästa flytt-tips!

 

Före, under och efter flytten

Det är många saker att tänka på vid en flytt. Det kan kännas tungt, tidskrävande och jobbigt, nästan överväldigande. Så behöver du inte alls känna! Följ Flytt-Expertens råd för en välplanerad och enkel flytt.

 

 

Före flytten

Så fort du vet när du får nyckel till din nya bostad slår du oss en signal eller fyller i en offertförfrågan. När du tar hjälp av oss sparar du både tid och energi som du istället kan lägga på din nya bostad. Vi tar ett helhetsansvar för flytten från start till mål och har rätt försäkringar så att du kan känna dig lugn och trygg. Vi kan hjälpa med nedpackning, transport och uppackning. Du kan också välja att packa ner och packa upp själv. Självklart kan du låna flyttkartonger från oss! Allt som kan packas ner i en kartong ska packas ner – då kommer flytten att gå smidigare. Packa dock inte varje kartong för tung. Vi rekommenderar att du rensar bland dina saker innan du börjar packa ner i flyttkartonger. Skänk, sälj och släng allt sådant du inte vill flytta med till din nya bostad. Märk sedan kartongerna så kommer de till rätt rum i nya bostaden. Före flytten ska du också:

  • tömma kyl och frys
  • montera ner fast inredning
  • skicka in en flyttanmälan till Skatteverket
  • anmäla eftersändning av post om du önskar det
  • ändra din hemförsäkring
  • flytta eventuella bolån
  • säga upp och teckna nytt elavtal samt avtal för vatten, avlopp och sophämtning
  • säga upp eller flytta med bredband och andra abonnemang
  • ta ut en semesterdag på själva flyttdagen.

 

Under flytten

Se till att du inte har packat ner nycklar och andra värdehandlingar som du behöver i en av flyttkartongerna. Det kan också vara bra att ha lite extra kläder, toalettartiklar inklusive toalettpapper, sängkläder och handdukar i en väska. Ett tips är att också ha lite godis, frukt och dricka nära till hands under flyttdagen. Lite extra energi kan behövas! Kontrollera sedan att el, värme och vatten fungerar i den nya bostaden.

 

Efter flytten

När din gamla bostad är tömd måste den flyttstädas innan nycklarna kan lämnas över till hyresvärden eller de nya ägarna. Tänk på att en flyttstädning är mycket mer än en vanlig veckostädning. Många väljer att anlita en städfirma för att kunna lägga mer tid på den nya bostaden. Och det är ju där du vill vara nu, eller hur? Nu är det ju dags att komma iordning i den nya bostaden och lära känna grannskapet.

 

 

FAQ

Kan Flyttexperten flytta större och tunga möbler och saker?

Ja, självklart! Vi kan bland annat flytta kassaskåp och pianon. Meddela oss före flytten om du har otympliga saker så att vi kan planera för det.

 

Kan man få flytthjälp när man flyttar utomlands?

Vi utför utlandsflyttar dit man kan köra med lastbil. Det innebär att vi transporterar flyttlasset från din gamla bostad till din nya utan mellanhänder.
 

Vilka försäkringar ska man ha när man flyttar?

Vår försäkring täcker om något skulle skadas under flytten, men vi är alltid rädda om våra kunders saker. Vi vet att saker kan ha ett stort ekonomiskt värde men också ett starkt affektionsvärde.
 

0
Feed

Lämna en kommentar