Hur flyttpackar jag smart? Våra bästa knep

Att flyttpacka smart och effektivt är kanske inte det lättaste, men det underlättar väldigt mycket på flyttdagen – både för dig och för oss. Flytt-Experten har lång erfarenhet och kunskap av flyttpackning. Här kommer våra bästa packtips!

 

Få struktur på din flyttpackning

 

Det finns mycket att tänka på och många detaljer att ha koll på för att säkerställa en smidig övergång från din gamla bostad till den nya. Här är våra tips på hur du strukturerar din flytt:

 • Börja i god tid
  Passa på att rensa och sortera bland dina saker före flytten. Släng allt som är trasigt och ge bort eller sälj sådant du inte vill ha kvar. Det är mycket roligare att komma till den nya bostaden med bara sådant du faktiskt vill ha och tycker om.

 • Fixa flyttkartonger
  Flyttkartonger är ett måste för att flyttpackningen ska fungera. Allt som går att pack ner i en flyttlåda ska också packas ner. Det kommer att göra själva flytten mycket enklare. Du ska däremot inte packa varje låda för tung. Packa till exempel inte en låda med bara böcker. Fyll den istället till hälften med böcker och fyll på med kuddar, filtar och andra lätta saker. Kom också ihåg att märka upp varje flyttlåda med innehållet och vilket rum lådan ska till i ditt nya hem. Försök därför att inte blanda föremål från olika rum i lådorna. Lakan, handdukar och andra textilier kan användas som flyttemballage när du packar ner ömtåliga saker.

 • Planera packningen
  Gå helt enkelt igenom hela ditt hem och fundera på vad du kan packa ner i god tid och vad som måste vara kvar fram till flyttdagen. Är det sommar kan du till exempel packa ner dina vinterkläder i god tid. Och tvärtom, är det vinter kan du packa ner dina sommarkläder. Andra saker som du ofta kan packa ner någon eller några veckor före flytten är böcker, prydnadssaker och en del köksredskap.

 • Flyttpacka porslin och glas
  Skydda tallrikar och annat porslin med något skyddande material. Har du ett riktigt ömtåligt finporslin kan du lägga en papptallrik mellan varje tallrik. Ett tips är också att ställa tallrikarna upp i flyttkartongen. Staplade tallrikar på varandra riskerar nämligen att lättare gå sönder. Glas måste viras i silkes- eller tidningspapper.

 • Vira in tv:n, tavlor och speglar
  Har du sparat kartongen som tv:n låg i när du köpte den blir det enkelt att flytta den. Om du inte har kartongen kvar kan du skydda tv:n med bubbelplast och tejp. Även tavlor och speglar kan skyddas med bubbelplast eller med wellpapp eller silkespapper.

 • Ställ krukväxterna i öppna flyttkartonger
  Det bästa sättet att få med sig krukväxterna är att ställa ner dem i öppna kartonger. Lägg lite hopskrynklat tidningspapper mellan krukorna så står de mer stadigt. Glöm inte att vattna blommorna!

 

 

En väska för flyttdagarna

 

Packa ner allt sådant du behöver varje dag i en väska. Den väskan tar du själv hand om. Den ska alltså inte gå med i flyttlasset. I väskan kan du till exempel packa ner några klädombyten, hygienartiklar, sängkläder och handdukar. Nycklar, värdesaker, dator och mobilladdare kan också vara bra att ha nära till hands. Det kan också vara smart att ha en kastrull, några tallrikar, glas och bestick enkelt tillgängliga. Och så några rullar toapapper! En chokladbit och något att dricka är inte heller så dumt att ha i väskan. Lite extra energi kommer att behövas på flyttdagen!

 

Flyttpacka smart med Flytt-Experten

 

Har du ont om tid i samband med flytten kan vi på Flytt-Experten hjälpa till med flyttpackningen. Vi är noggranna och tar väl hand om alla dina saker så att inget går sönder under transporten. Är det flyttdags är det med andra hög tid att du hör av dig till oss på Flytt-Experten!
 

 

Frågor och svar

Hur lång tid tar en flyttpackning?
Räkna med att en flyttpackning tar mellan två till tre veckor, från planering till själva packandet. 


Hur flyttpackar men på bästa sätt?
Vårt bästa tips är att packa ner så mycket som möjligt i flyttkartonger. Det underlättar mycket på själva flyttdagen. Packa dock inte varje kartong för tung. Då blir de svåra att bära och risken att de går sönder ökar. 


Vad ska man flyttpacka först?
Börja med sådana saker som du inte behöver varje dag. Det kan till exempel vara vinterkläder, prydnadsföremål och böcker.

0
Feed

Lämna en kommentar